Nieuwsoverzicht

 • 13-9-2019

  Open dag op 9 oktober. Kom jij ook?

  Het kiezen van een basisschool is een belangrijke beslissing voor u als ouder en uw kind. Benieuwd naar het onderwijs, de visie, sfeer en leerkrachten van onze school? Kom dan naar onze open dag op woensdag 9 oktober. Tussen 9.00 en 12.00 uur staan onze deuren open.

  Open dag
  Tijdens onze open dag kunt u de sfeer proeven op onze school en in gesprek gaan met directie, leerkrachten, leerlingen of ouders over het onderwijs, de cultuur en de dagelijkse gang van zaken. Ook voor uw peuter is deze open dag een leuk moment om alvast een kijkje te nemen op school.

  Kinderdagverblijf en BSO
  Op onze school kunt u op de open dag ook een kijkje nemen bij het kinderdagverblijf, peuteropvang en buitenschoolse opvang en in gesprek gaan met pedagogische medewerkers.

  Zoek een PCBO school
  Bijna scholen in Apeldoorn zijn open op 9 oktober. Benieuwd welke scholen nog meer bij PCBO horen? Klik dan hier www.pcboapeldoorn.nl/pcbo-scholen. Lees op www.pcboapeldoorn.nl meer over wat het betekent om een PCBO school te zijn. Nieuwsgierig naar alle scholen van Apeldoorn? Neem dan een kijkje op www.basisscholenapeldoorn.nl.  

  Lees meer
 • 9-10-2018

  Parro: het nieuwe platform voor oudercommunicatie

  Na de herfstvakantie, dus vanaf maandag 29 oktober, gebruiken we op onze school het nieuwe digitale communicatieplatform Parro. Parro vervangt daarmee DigiDuif 


  Waarom
  Parro? 
  De koppeling tussen Parro en ons leerlingsysteem Parnassys maakt communicatie over uw kind via dit platform erg makkelijk. Via Parro kunnen we u gemakkelijker en altijd op de hoogte houden en kunnen we in een veilige en afgeschermde omgeving leuke momenten en foto’s delen. Ook hebben we de ruimte om zaken als uitjes, ouderavonden en knapweken gemakkelijk te organiseren met u als ouder.

  Account maken 
  U ontvangt als ouder een mail waarin precies staat hoe u een account aanmaakt. Ook vindt u in deze mail een koppelcode die u nodig heeft voor het goed koppelen van uw account aan die van de leerkracht en klas. Zolang u deze mail nog niet gehad heeft, kunt/hoeft u nog niets te doen. De Parro app kunt u downloaden via de Apple Store en Google Play. Voor gebruik van de app via Windowstelefoons en de computer, bekijk dan: talk.parro.com
   

  Vragen 
  Heeft u vragen of bent u benieuwd naar alle mogelijkheden binnen de app? Lees dan meer in de [mail // brief] die wij u stuurden of kijk op parro.education/ouders/ of  
  parro.education/vragen-voor-ouders. Komt u er dan nog niet uit? Neem dan contact op met de leerkracht van uw kind.  

   

  Lees meer
 • 26-9-2018

  Onze peutergroep

  KOM PROEF SPELEN!

  De overgang naar de basisschool is voor veel kinderen en hun ouders een grote stap. Om deze stap soepel te kunnen nemen heeft PCBO Koningin Julianaschool in samenwerking met kinderopvangorganisatie DOK13 een nieuw concept ontwikkeld: Peuteropvang PCBO Koningin Julianaschool.

  Uitdagende Peuteropvang

  Kindcentrum PCBO Koningin Julianaschool biedt opvang voor peuters van 2 tot 4 jaar. De peuters worden opgevangen in een speciaal voor hen ingerichte ruimte en worden spelenderwijs voorbereid op het basisonderwijs. Bijvoorbeeld door te werken met hetzelfde dagritme, door thema’s op elkaar af te stemmen én door op vaste momenten samen te spelen. De peuters doen regelmatig mee in groep 1. Zo leren ze de juf en hun toekomstige klasgenootjes alvast een beetje kennen.

  Drempelloos doorstromen naar groep 1:

  Onze peutergroep geeft uw kind een voorsprong omdat:

  • uw kind meer tijd heeft om te wennen in school;

  • de pedagogisch medewerkers en leerkrachten collega’s zijn, waardoor er een optimale overdracht is;

  • er een doorgaande lijn is in onze activiteiten waardoor uw kind zich optimaal kan ontwikkelen;

  • onderwijs en opvang als 1 team inspelen op de behoefte van uw kind.

  Praktische voordelen:

  • Een eigen kinderopvang op school;

  • Eén breng- en haalplek voor alle kinderen uit een gezin;

  • Breng- en haaltijden afgestemd op de schooltijden;

  • De kinderen eten een broodje mee.

   

  Openingstijden en tarieven:

  Woensdag van 08.30 uur tot 12.30 uur. Op deze dag kunnen peuters ook gebruik maken van de voorschoolse opvang vanaf 07.30 uur. Peuteropvang wordt aangeboden gedurende 48 weken per jaar. De peutergroep is gesloten in week 2, 3 en 4 van de zomervakantie van de scholen tussen Kerst en Nieuwjaar.

  Komen kijken? Graag!

  Maak hiervoor rechtstreeks een afspraak met de pedagogisch medewerkers op 06 - 38 68 23 46. U kunt ook een afspraak maken met Daphne Tuijtel, locatieleider PCBO Koningin Julianaschool, voor een volledige rondleiding inclusief de peuteropvang op 055 - 52 14 215. E-mail: dtuijtel@pcboapeldoorn.nl en kjs@pcboapeldoorn.nl

  Voor meer informatie, tarieven en aanmelden kunt u terecht op www.dok13.info of bel 06 - 50 26 48 81.

  Lees meer
 • 1-4-2018

  Download de nieuwe schoolgids 2018-2019.

  Lees meer
 • 30-3-2018

  Download school-ondersteuningsprofiel en de audit

  Lees meer
 • 29-3-2018

  Download de PCBO klachtenregeling

  Lees meer
 • 17-10-2016

  Download de kalender 2018-2019

  Lees meer